De no/low budget geveltuin

Je straat groener maken hoeft helemaal geen kapitalen te kosten. Om te beginnen de beplanting. Die hoef je niet als plant te kopen. Je kunt ze ook opkweken uit zaad. Uit een zakje zaad haal je al snel een heleboel plantjes. Misschien zelfs zo veel dat je ze kunt ruilen met buren die ook planten uit zaad hebben opgekweekt. Als je van tevoren met elkaar afspreekt wie welke plant kweekt, dan gaat het ruilen natuurlijk nog beter.

Je kunt natuurlijk ook een Groei&Bloei ruilbeurs of plantenmarkt bezoeken om voor een koopje planten in te slaan. Zie voor de data hiervan de agenda. Of organiseer zelf samen met een paar buren in je wijk een plantenmarkt.

Er zijn natuurlijk talloze planten die uit zaad op te kweken zijn. Op de pagina boomspiegels zie je al een aantal voorbeelden. Maar je kunt ook denken aan diverse kruiden, zoals munt, thijm of salie. Voor nog meer voorbeelden zie de pagina eetbare geveltuin.

 

Inspiratie voor de no/low budgettuin op social media

Inspiratie voor de no/low budget (gevel)tuin vind je bijvoorbeeld op het online prikbord pinterest.com. Zoek op woorden als upcycling of hergebruik, gecombineerd met garden, tuin. Er zijn diverse boards die over dit onderwerp gaan waaronder die van buitenskamers tuinontwerpen.

Wel even aanmelden op pinterest, dan kan je er optimaal gebruik van maken.