groen in de stad

Mooi wat een geveltuin kan doen

wat-een-geveltuin-kan-doen-facebook

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ik word blijer van de rechter foto dan van de linker. Hoe is dat bij jou?

Dat is nou het effect van een geveltuin.  Diverse onderzoeken hebben al aangetoond dat groen gelukkig maakt. Door een geveltuin aan te leggen kan je zorgen voor instant geluk. Helemaal instant is het natuurlijk niet. Je moet wel even tegels lichten, graven, een opstaande rand maken, goede grond en de goede planten erin doen. Maar dan heb je wel eer van je werk, en een straat waarvan niet alleen jijzelf, maar ook buren en voorbijgangers blij worden.

Een geveltuin is een smalle strook grond langs de gevel waarin planten staan. Gemeenten zijn tegenwoordig over het algemeen blij met geveltuinen, omdat het goed is voor de biodiversiteit en ze helpen bij het opvangen van water bij extreme regenbuien. Ze stellen er – terecht – ook wat eisen aan. Vraag dus na bij jouw gemeente hoe groot je geveltuin mag zijn.

Omdat ik het belangrijk vind om een bijdrage te leveren aan het vergroenen van steden, bied ik tegenwoordig de workshop geveltuinen aan. Daar leg ik (theoretisch en desgewenst in de praktijk op straat) uit hoe je een geveltuin aanlegt, waar je aan moet denken bij de beplanting en wat de juridische aspecten zijn.

Heb je belangstelling voor deze workshop, neem dan contact met me op.

geveltuin

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s