eetbare tuin, tuinontwerp

Een eetbare achtertuin

eetbare achtertuin
Een mooie combinatie van hemerocallis en palmkool

Een achtertuin waarin vrijwel alle planten eetbaar zijn. Dat is een leuke uitdaging. En zeker niet onmogelijk. Planten die menigeen ziet als gewone tuinplant, zoals hosta, daglelie, cannalelie, bamboe en varen zijn net zo eetbaar als sla, komkommer en radijs. Om er maar een paar te noemen. Met dit gegeven heb ik een eetbare achtertuin ontworpen.

Dat je met vaste planten en eenjarige groenten ook mooie combinaties kan maken, bewijst bovenstaande foto. De palmkool, met zijn grove structuur, steekt mooi af tegen de verfijnde daglelie. De bloemen van de daglelie kan je verwerken in salades. De ene soort is pittiger dan de andere, als je verschillende variëteiten aanplant, kan je daarmee dus ook in je salade variëren.

De palmkool zorgt ook in de winter voor structuur in de tuin. Want dat is een tweede uitdaging van een eetbare achtertuin. Een traditionele moestuin ziet er in de winter nu eenmaal niet op zijn fraaist uit. Door ook planten te kiezen die wintergroen zijn en waarvan ook in de winter geoogst kan worden, blijft de tuin aantrekkelijk. Voorbeelden van dit soort planten zijn de palmkool, boerenkool en snijbiet. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van wintergroene kruiden, zoals rozemarijn, salie en laurier.

 

 

 

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s