februari, onderhoud, snoeien

Blauwe regen : Snoeien doet bloeien

 

Blauwe regen _ nu snoeien, straks bloeien facebook.pngVraag je mij wat mijn favoriete klimmer is, dan kom ik al snel op de blauwe regen (Wisteria sinensis). Mooi blad, uitbundige bloei, in de mooiste kleuren blauw. Kortom onweerstaanbaar. Ik heb zelfs de kleur van mijn tuinschuur uitgekozen zodat de blauwe regen er extra mooi tegen uitkomt.

Het is weer tijd om de blauwe regen te lijf te gaan. Want zeker bij de blauwe regen geldt: Snoeien doet bloeien.

Als een blauwe regen net is aangeplant, moet je geduldig zijn. Het kan wel vijf jaar duren voordat hij echt uitbundig bloeit. Het geheim is hem regelmatig te snoeien. Laat je hem zijn gang gaan, dan maakt hij alleen maar veel blad en nauwelijks bloemen. Snoei de blauwe regen daarom twee keer per jaar. Een keer tussen januari en maart en de tweede keer na de eerste bloei. Je hebt dan kans dat hij in juli/augustus nog een keer bloeit. Wel niet zo uitgebreid als in mei, maar toch een leuke traktatie zo hartje zomer.

Om de bloei te bevorderen snoei je de zijscheuten van de Wisteria af op twee tot drie knoppen vanaf de hoofdtak. Zorg ervoor dat je de bloemknoppen niet afknipt. Het verschil is duidelijk te zien: de bladknoppen van de blauwe regen zijn lang en spits, de bloemknoppen zijn dik en bolrond en zitten dicht op elkaar.

Door regelmatig te snoeien zorg je ervoor dat de blauwe regen zijn energie steekt in dat wat echt belangrijk is aan deze plant: de bloemen.

 

2 gedachten over “Blauwe regen : Snoeien doet bloeien”

    1. Ik heb hem over een pergola en schuur groeien. Daar heeft hij niet veel ruimte. Door te knippen beperk ik hem ook tot die ruimte. Daar heb ik twee keer per jaar wat werk aan en dat is goed te doen. Let ik een zomer niet op dan klimt hij de hoge taxusbomen in van mijn achterburen.

      Like

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s