open tuinen, schaduwplanten

De schoonheid van schaduw : bezoektuinen

Hydrangea quercifolia

Waar kan je de schoonheid van schaduw beter ervaren dan in een tuin die er zijn specialiteit van heeft gemaakt ? Daarom hierna een willekeurige greep uit een aantal tuinen verspreid over Nederland.

Arboretum Trompenburg in Rotterdam. Prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen.

De Kijktuinen in Nunspeet. In “kamers” is een groot aantal thematische tuinen met eigen sfeer en karakter bijeen gebracht, waaronder ook een schaduwtuin.

Op de Haar in Hoevelaken. Een tuin in het Hoevelakense Bos, op de grens tussen Gelderland en Utrecht. Zeven aaneengesloten tuinen over bijna 2 hectare elk met een eigen sfeer.

De Japanse Esdoorntuin bij kwekerij Esveld in Boskoop. Hier vind je naast de nationale collectie van Acers ook die van de Hydrangea (Hortensia), Japanse Azalea, Lonicera’s (Kamperfoelie) en Sarcococca (zoete Buxus).

De Japanse tuin bij Landgoed Clingendael in Den Haag. Deze tuin is een historisch monument. In 2013 werd het honderdjarig jubileum gevierd.

De Tuinen van Appeltern in Appeltern. Schaduwtuinen zijn niet de specialiteit van dit tuininspiratiepark, maar er zijn zoveel sfeertuinen te bezichtigen, daar zitten ook een aantal schaduwtuinen bij.

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s